Kom heerlijk ontspannen in de gezelligste sauna van Zwolle. Sauna Swoll is een echt familiebedrijf en dat merk je aan alles!

Thuiskomen

Even helemaal niets moeten, een moment voor jezelf en ultieme ontspanning. Sauna Swoll is een echt familiebedrijf en dat merk je in alles! Al vanaf een warm welkom bij de receptie is de persoonlijke aandacht voelbaar. Voor iedere gast een zo aangenaam mogelijk saunabezoek: je voelt je onmiddellijk thuis in Sauna Swoll.

Warm welkom

Vandaag de dag word u welkom geheten door dochters Minoes en Esther. Samen met Tiemen (de man van Minoes) hebben zij het stokje van hun ouders overgenomen in 1999. De moderne saunafaciliteiten, de duurzame manier van opwarmen en het milieubewuste watergebruik zijn voorbeelden van hun innovatieve, positieve invloed op Sauna Swoll, onder meer bij de grote verbouwing in 2012. De hieruit voortvloeiende Engelse landschapstuin met unieke zwemvijver en bijzondere flora is dan ook een ware eyecatcher. Ontdek, beleef en voel het zelf… Tijd voor een rondje sauna!

Sauna Swoll; een familiekroniek

Sauna Swoll is zo Zwols als maar kan! Oprichters Gerrit en Willy, startten als ware pioniers al in 1972 een kleinschalige sauna, aan de bekende Van Karnebeekstraat. Zwolle, de oude Hanzestad, kenmerkte zich toen al door ijverige inwoners en bloeiende handel. Na gedane arbeid was het bij Sauna Swoll dan ook goed rusten. De sauna bleek dusdanig in de smaak te vallen, dat Gerrit en Willy in 1978 een grote boerderij kochten in het weelderige, groene achterland van Zwolle. Een bijzonder mooie plek, waar hedendaags nog steeds Sauna Swoll gevestigd is.

Bekijk hieronder onze geschiedenis!

Wij nemen je mee op reis van de geboorte van het "sauna-idee" in 1960 tot de transformatie naar modern wellnesscomplex!

1960

Groenteboer Gerrit Bredenhoff was in zijn vrije tijd duiker. In die tijd had je nog geen goede duikpakken, dus had hij het vaak koud. Een duikvriend van hem had een eigen sauna, waar ze na het duiken regelmatig gingen opwarmen. Dat wilde hij ook wel, en aldus geschiedde.


1972

In 1972 startte hij samen met zijn vrouw Willy en een goede vriend, een sauna in een kleine woning aan de Van Karnebeekstraat in de binnenstad van Zwolle. Dit was niet niks. Het bubbelbad moest zelfs met een hijskraan over het pand getild worden! Valt het je ook op dat Sauna Swoll hier met een enkele “L” geschreven wordt?


1978

Sauna Swoll blijkt in de smaak te vallen en al gauw is de woning in de binnenstad van Zwolle te klein. Gerrit en zijn vrouw Willy nemen afscheid van de groentewinkel en gaan op zoek naar meer ‘saunaruimte’. Dit wordt gevonden in de vorm van een oude boerderij, op het huidige adres, welke wordt omgebouwd tot saunacomplex.


1988

10 jaar nadat de eerste spade in de grond is gezet, is het tijd voor de eerste grote verbouwing. Niet alleen het pand, maar ook de naam moet eraan geloven. Sauna Thermen Swoll is geboren. Dit met een knipoog naar het verruimde aantal baden.


1999

In 1999 geven Gerrit en Willy het “Swollse stokje” door aan Tiemen, Minoes en Esther. De tweede generatie is een feit! Al vrij snel wordt begonnen met het plannen van de tweede grote verbouwing die uiteindelijk zijn aanvang vindt in 2010. De eerste verandering: "Thermen” verdwijnt weer uit de naam.


2010

Tijdens de verbouwing wordt flink aangepakt om de visie van Tiemen, Minoes en Esther vorm te geven. Rust, ontspanning én thuiskomen voeren de boventoon en er wordt nauwlettend gekozen om het bedrijf ruim op te zetten. Zo voelt het niet te druk aan én is de saunagang logisch.


2012

De verbouwing is afgerond in 2012 . Het resultaat: het ‘pur sang’ saunagevoel van vroeger, gegoten in een modern jasje. Sauna Swoll is omgetoverd tot fris en eigentijds wellnesscomplex met een knusse en persoonlijke sfeer.


2017

In 2017 treden de schoonzonen Thymen en Jeroen toe tot het management. Hiermee wordt het begin van de derde generatie bij Sauna Swoll ingeluid.


Heden

Sauna Swoll is ondertussen al 50 jaar bezig om met veel plezier en trots iedereen een heerlijk dagje sauna te verschaffen. Op naar de volgende 50 jaar, én natuurlijk de warme groeten van de familie!