Wij staan voor verantwoord saunagebruik!

Ons team is alert op het juiste gebruik van Sauna Swoll. Het verwarmen en verkoelen van je lichaam moet volgens een bepaalde routing verlopen om positief bij te dragen aan je gezondheid. Voordat je onze faciliteiten betreedt hebben wij deze route voor je uitgebeeld.

Wist je dat...

  • Je huid sneller opwarmt (naar 42 graden) dan je interne lichaamstemperatuur (stijging van 1 tot 2 graden). Dit is de reden dat je gaat zweten. Je lichaam wil de huid verkoelen door de temperatuurstijging tegen te gaan.
  • Je hartslag kan in de sauna verdubbelen. Dit komt overeen met een verhoging van de hartprestatie tijdens een fikse wandeling.
  • Het vochtverlies na een saunarondje is ongeveer 0,5 tot 1 liter. Blijf daarom altijd goed drinken!
  • Sauna heeft invloed op uw hormoonhuishouding. Je ervaart een verminderd pijngevoel, een verhoogde alertheid en een lichte euforie.

Voorzorgsmaatregelen

Wij voldoen aan onze zorgplicht en hebben daarom altijd opgeleid bhv'ers aanwezig om zodoende zorg te kunnen dragen voor jou veiligheid en gezondheid. Daarnaast beschikt Sauna Swoll over een AED en een uitgebreide Risico Inventarisatie Evaluatie.

medische informatie

Hieronder hebben wij verschillende aandoeningen op een rijtje gezet. Deze informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals en/of zorgverlenende instanties, zoals (huis)artsen, medisch specialisten, spoedeisende hulpverlening, (acute) geestelijke gezondheidszorg, fysiotherapeuten en psychotherapeuten. Een saunabezoek is in veel gevallen verantwoord. Raadpleeg altijd je arts alvorens je naar de sauna gaat.

Disclaimer
De informatie op deze website is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medisch-)professionals en/of zorgverlenende instanties, zoals (huis)artsen, medisch specialisten, spoedeisende hulpverlening, (acute) geestelijke gezondheidszorg, fysiotherapeuten en psychotherapeuten. De informatie op deze website mag niet gezien worden als een vervanging voor medische of andere professionele hulp, zorg, ondersteuning of informatievoorziening en is niet bedoeld als hulpmiddel bij het stellen van een (zelf-)diagnose. De informatie is bedoeld als algemene informatie betreffende een saunabezoek en is niet specifiek gericht op één individueel persoon of één specifieke medische situatie van bijvoorbeeld de bezoeker van de site of iemand in diens omgeving. Dit betekent dat bezoekers aan de informatie geen diagnostische of therapeutische waarde kunnen hechten voor de eigen medische situatie of die van anderen.

Medische vragen
Omdat Sauna Swoll in geen geval op directe (bijvoorbeeld telefonisch of via e-mail) of indirecte wijze medische adviezen biedt, die bedoeld zijn als vervanging van professioneel medisch advies, worden geen e-mails van bezoekers beantwoord die betrekking hebben op vragen of verzoeken die bijvoorbeeld ingaan op medische/psychische klachten, de keuze van behandeling of de resultaten van bepaalde (medische) zorg.

Aansprakelijkheid
Het gebruik of (doen) toepassen van informatie van Sauna Swoll door bezoekers is volledig voor de verantwoordelijkheid en het risico van de gebruiker. Sauna Swoll sluit elke aansprakelijkheid uit voor eventuele schade, directe en indirecte, uit welken hoofde dan ook ontstaan, voortvloeiende uit of verband houdende met het gebruik van of (doen) toepassen van informatie, producten of diensten die worden aangeboden via Sauna Swoll.