Kunstenaar Kees van Olst

''Sinds enige tijd maak ik schilderijen. Ik wist niet dat ik daar talent voor had. Een aantal jaar geleden werd ik door een begeleider bij de Workshop en een student van Artez (kunstacademie in Zwolle) uitgedaagd deel te nemen aan schilderlessen. Dit was het begin van een mooie reeks schilderijen die ik inmiddels heb gemaakt.

Na mijn scheiding ben ik in de problemen geraakt en terechtgekomen bij het Leger des Heils. Daar ben ik aan het werk gegaan als kunstschilder bij het 5050 Workcenter in Zwolle. Ik voel me daar veilig en heb de mogelijkheid om mij te ontwikkelen in mijn schilderwerk. Naast dat ik schilderen erg leuk vind, motiveren de positieve reacties die ik krijg me enorm om ermee door te gaan. In de loop der tijd heb ik echt een eigen stijl ontwikkeld. Dit ging niet vanzelf, maar is een proces geweest waarin ik mezelf echt heb leren kennen in mijn werk. Veel van deze ontwikkeling is ook terug te zien in mijn creaties.

In mijn kunstwerken kan ik veel van mijzelf kwijt. Dit zijn voornamelijk dingen die ik in mijn dagelijks leven moeilijk vind om te uiten. Ik werk het liefst op doek en gebruik zowel acryl- als olieverf. Ik combineer figuratief met abstract. Ik werk graag met markante kleuren waardoor mijn werken de aandacht trekken. Verder vind ik het leuk om te experimenteren met materialen om te ontdekken welke vernieuwende structuren ik in mijn werk kan aanbrengen. Ik vind het leuk om in opdracht te werken, vooral in periodes wanneer mijn gevoeligheid op een negatieve manier opspeelt door bijvoorbeeld een depressie. Het geeft mij op die momenten structuur en afleiding van mijn neerslachtigheid, en het bijzondere is dat er ook in die periodes ontzettend mooie kunstwerken ontstaan.

Ik hoop nog lang bij 50I50 Workcenter schilderijen te kunnen maken. Ik vind het leuk dat ik daar hulp krijg om mijn werk te exposeren. Hierdoor kom ik er steeds meer achter dat mijn werk geliefd is door veel mensen en zodoende verkoop ik dan ook met regelmaat een schilderij. ''

Zijn werk in het echt zien? Boek dan een sauna-entree!