Infrarood sauna 45°C

Infrarood sauna

Onze infrarood sauna is de nieuwste aanwinst binnen ons complex. In tegenstelling tot klassieke sauna's, kenmerkt deze bijzondere manier van sauneren zich door warmteopwekking via speciale (je raadt het al) infrarood-stralers.

Temperatuur: 45°C
Soort hitte: rechtstreeks

Wat maakt deze sauna bijzonder?

Bij de bouw van deze sauna, hebben wij bewust rechte banken geplaatst. Je kunt hierdoor heerlijk liggen (in plaats van zitten) én kun je het gehele lichaam laten genieten van de infrarood straling.

Daarnaast wordt je lichaam rechtstreeks verwarmt (en niet de ruimte om je heen). Deze rechtstreekse stralingswarmte dringt diep je spieren binnen. Naast dat dit natuurlijk erg ontspannend is, schijnt dit ook goed te zijn tegen spier- en gewrichtspijn, voor je hart -en bloedvaten én voor je cholesterolgehalte!

Verantwoord gebruik

Doordat het gebruik van een infrarood sauna zo verschilt van klassieke sauna's, raden wij rekening te houden met het volgende:

Sessieduur: 30 minuten. Onze infraroodlampen zijn voorzien van een aan/uit knop. Help het milieu en schakel na gebruik de lampen uit.

Gebruiksadvies: Wij raden aan om niet langer dan 15 minuten per lichaamszijde gebruik te maken van onze infrarood sauna.

Afkoelen: Omdat infraroodstralen dieper doordringen in je lichaam, raden wij aan langzaam af te koelen aan het "luchtbad" of door warm af te douchen. Maak niet direct gebruik van onze afkoelfaciliteiten.Belangrijk:
 bij zwangerschap wordt het gebruik van onze infrarood sauna afgeraden. Dit geldt gedurende de gehele zwangerschapsperiode. Een pacemaker of ICD kan tegen warmte van een infrarood sauna. Chirurgische implantaten of kunstgewrichten zoals metalen pinnen, bouten, etc. reflecteren infraroodstraling en warmen daarom doorgaans niet op. Dit is echter niet uit te sluiten! In alle gevallen geldt: raadpleeg bij twijfel altijd een daartoe bevoegd medisch specialist.